Professionele en erkende taxaties met Teunisse Makelaars

Teunisse Makelaars is een ervaren en vooral ook erkende taxateur. We zijn vastgoedcert gecertificeerd en leveren bij zowel de TaxateursUnie als NWWI, uw waarborg voor inhoudelijk een professionele taxatie. Taxaties verrichten wij voor u snel, secuur en betaalbaar.

De taxaties van Teunisse Makelaars zijn voor verschillende doeleinden inzetbaar. Graag zetten wij deze voor u op een rij.

Weten wat een huis waard is

Dat kan zowel van belang zijn voor u als koper of verkoper, maar bijvoorbeeld ook voor de hypotheekverstrekker, de verzekeraar, de overheid of de belastingdienst. Er zijn verschillende soorten waardebepalingen.

Onderhandse verkoopwaarde

We spreken van de onderhandse verkoopwaarde als u een woning koopt of verkoopt die vrij is van huur en gebruik. Deze is (bijvoorbeeld) noodzakelijk als u een Nationale Hypotheek Garantie wilt.

Executiewaarde

De executiewaarde is de waarde van het object bij een gedwongen verkoop, bijvoorbeeld als de rente en/of aflossing niet meer wordt betaald.

De waarde in het economische verkeer

Deze waardebepaling wordt gedaan door een taxateur die door de gemeente wordt aangesteld en is van belang voor de belastingdienst, voor de bepaling van onder meer de vermogensbelasting en het huurwaardeforfait. Dit gebeurt aan de hand van de W.O.Z., de Wet Waardebepaling Onroerende Zaken.

Teunisse Makelaars: presteren in taxeren

Al deze taxaties kunt u door ons, als erkende NVM-makelaars bij de NWWI, laten doen.